Genel Özellikler ve Yaralanma Mekanizması Sınıflama Klinik Görünüm Radyolojik İnceleme: Ön Arka Radyografi Radyolojik İnceleme: Yan Radyografi Gartland Tip I ve II Kırığında Tedavi Gartland Tip III Kırığında Kapalı Redüksiyon ve Perkütan Telleme Gartland Tip III Kırığında Açık Redüksiyon Komplikasyonlar: Damar Yaralanması Komplikasyonlar: Kompartman Sendromu Komplikasyonlar: Periferik Sinir Yaralanması Komplikasyonlar: Kötü Kaynama Diğer Komplikasyonlar
 
 ☰  
 aç

Komplikasyonlar

Eklem Sertliği

Suprakondiler humerus kırığında alçı atel çıkartıldıktan sonra yoğun fizyoterapiye başlanır, ancak özellikle Gartland tip III kırığında olmak üzere dirsek hareket açıklığının tam olarak kazanılması zaman alır (6 ila 12 hafta). Bu süre içerisinde hoyrat hareketlerden kaçınılmalı ve ısrarcı olunmalıdır. Genellikle ekstansiyon, fleksiyona oranla daha önce düzelir. Bazen de tüm çabaya karşın 10 ila 15 derecelik bir hareket kaybı kalıcı olur. Ebeveynler bu olasılık hakkında önceden bilgilendirilmelidir.

Tel Dibi İnfeksiyonu

% 2 ila 3 oranında görülen bu komplikasyon hemen hemen her zaman Kirschner tellerinin çıkartılmasıyla tamamen geçer. Tellerin stabilite açısından gerekli olduğu süreçte gelişirse pansuman ve antibiyotik tedavisine başlanmalıdır.

 

 

 

Bu sayfada yer alan bilgilerin tamamı ebeveynleri çocuk ortopedisinin konuları hakkında bilgilendirmek amacıyla verilmektedir.

Bu bilgilerden yola çıkarak ebeveynlerin çocuklarındaki rahatsızlıklara tanı koymaları, daha da ileri giderek kendilerini hekim yerine koyarak çocuklarını tedavi etmeye kalkışmaları son derece sakıncalıdır.

 

Bu sayfada yer alan bilgiler bir hekimin muayene sonucu vereceği kararın yerini asla alamaz.